Dom > Знање > Sadržaj

Разлози за главу штампача Јам

Mar 17, 2017

Разлози за главу штампача Јам

Зашто се глава штампача блокира? Када штампате, мастило не излази. То би имало недостатак боје слика. Ово се назива "блокирање главе", што је главни разлог квалитета слике и брзине производње. Постоји много разлога за блокирање, главни разлоги су наведени у наставку:

1, мастило у млазници се у одређеној мјери акумулира на спољашњем дијелу, уграђује млазницу млазнице: најчешћи је начин, јер се растварач мастила испарава у ваздух како би слика постала суха, па је мастило испарљива течност у ваздуху и очистити испарљиве чврсте материје. Рупа за прскање у тканини до слике, део преосталог мастила који се увек налази око овог дела мастила на ваздуху који се осуши полако ће учинити рупе мање или чак блокираним отворе, али зато што је изван рупе, лако се чисти, ово је зашто често чистимо млазницу.

2, пиезоелектрично оштећење кристала: опћа пиезоелектрична млазница може се користити годину дана или тако, у штампарству многих фабрика може користити и мање од годину дана нормално.

3, оштећеност замора пиезоелектричне бризгаљке млазнице: феномен се не мења одмах од мастила, поготово у великој количини млазног млаза (нпр. Млазница у облику млаза), феномен "џем" је очигледан, најбољи метод је замена новог млазница.

4, блокада филтера млазнице узрокована млазницом за млазницу: млазница која се дуго користи, нарочито у задатку за штампање, није често заустављена ноћу често фабрички, проток мастила у млазници у дуго вријеме, лако филтрирање адсорпције или путања мастила у унутрашњост зида, тако да површина попречног пресека мастила постане мала и није феномен који изазива млазница за мастило, сада вам специјална опрема може помоћи да решите проблем млазнице.

5, превише мала или сувише ниско вискозитетно мастило: вискозност мастила је превисока, тако да ликвидност мастила, волумен мастила по јединици времена млазнице није довољан; вискозитет боје је пренизак, превише је танак, лако је удахнути рупица за прскање ваздуха од средње напонске транзисторске пумпе, а не сисати боје које се избацују у ваздух; оба ће узроковати појаву без млазнице. Ово често захтева да је клијент веома важан за инклузивни амбијент пре него што се употреба треба ставити на употребу мастила мастила у околини од више од 24 сата, јер је мастило постављено при вискозитету ниске температуре веома високо, а висока температура вискозност ће постати врло ниска, разлика вискозности је велика, када се вискозитетна разлика мастила помеша заједно када је у употреби, то ће узроковати феномен спирања мастила. Организација / Организација

6, грешка возачког кола: електронске компоненте возачког круга старења и акумулација превише прљавштине у сувом мастилу, могу утјецати на возачки напон млазнице, што не доводи до нестабилности чаура или млазнице млазнице.

7, неки произвођачи мастила: контрола количине боје услед неправилног сушења, превише брзо сушење, лако се узрокује мастило у вањском утикачу, мада се може очистити, али често чишћење интервала, када дуго не користи млазницу без благовременог заштита прскалица, оштећена у следећем времену када слика вероватно изазива трајно прскање

8, честа замена мастила: када замена мастила можда не штити млазницу у многим случајевима, то ће утицати на млазницу млазница млазнице.

9, машина користи температуру околине и влажност ваздуха: генерално препоручена температура је 22 ~ 25 степени, влажност 40 ~ 70% вискозитет мастила, већа и нижа температура ће произвести феномен спраи мастила или феномен главе пасте, често је погрешно за "млазницу зачепљење ".