Dom > Знање > Sadržaj

Анализирајте конверзију боја између различитих ИЦЦ

Mar 16, 2017

Анализирајте конверзију боја између различитих ИЦЦ

 

Од ДЕРФЛЕКС Р & Д центра

 

 

Постоје четири начина за конверзију боја између различитих иццс: осјетљива, релативна цхрома, засићеност, апсолутна цхрома (налази се на панелу за управљање бојама пхотосхоп-а и конвертује се у панел конфигурације).

 

Перцептуална намера

 

Ово је најчешћи начин за конверзију. Овај метод мења све боје у простору боја изворног уређаја на основу одржавања међусобно повезаних боја, али задржава све боје у целокупном смислу.

То је зато што су наше очи осетљиве на међусобне односе између боја и мање су осетљиве на апсолутну вредност боје. Погоднији су за малу РГБ распон боја у односу на мању употребу ЦМИК гамут претворбе.

Једноставно разумети: може се назвати укупном компресијом. Предност је одржавање контраста између свих боја на слици, мана је што ће се свака боја на слици променити, често можете видети слику у цјелини ће бити плитко.

Држите је светло, али боја ће бити нетачна.

 

Релативна колориметријска намера

 

Релативна боја је да тачно копирате све боје на пољу и прекинете боју изван горњих боја, а биће прекинуте боје у своје најближе репродуктивне боје. Релативна намјена репродукције црома је боља за репродукцију слике него што се мисли на репродукцију јер задржава више оригиналне боје. Погодан за гамут боја није толико различит између ИЦЦ конверзије, као што су: Јапан препресс ЦМИК ицц претворен у ИЦЦ за Сједињене Државе.

Једноставно разумети: покушајте да упознате оригинал. Предност је у томе што већина боја остане непромењена, недостатак је у томе што појединачне промене боје изнад габаритне варијације варирају знатно.

 

Намера за приказивање засићења

 

Овај метод покушава да задржи боју живе слике, а не боју тачности. Он приказује највише засићених боја у простору боје изворног уређаја на најсатније боје на циљном уређају. Ова метода је погодна за репродукцију различитих графикона и других комерцијалних графика, или је погодна за прављење карата са висином или дубином ознаке боје, као и карикатуре и стрипове.

 

Апсолутна колориметрија (ИЦЦ-апсолутна колориметријска намена)

 

Апсолутна хроматичност не мапира бијелу тачку боје простора изворног уређаја на бијелу тачку боје простора циљног уређаја. Ако је бијели простор изворног простора плавушан, а бели простор простора боје уређаја је благо жуто, оригинална бела симулира се додавањем неког зеленог мастила у излазну бијелу површину приликом коришћења апсолутне интенције за репродуцирање хрома. Намера апсолутне репродукције хрома је углавном намењена за тестирање, а сврха је да буде у другом уређају за симулирање симулације ефекта копирања последњег излаза уређаја.

Једноставно разумјети: симулациони папир бијели, бијели се мења веома. Није погодан за општу конвенционалну конверзију, али у врло мало случајева да га користите, не морате да савладате. Различита ИЦЦ конверзија између, мора да прати ове четири методе конверзије. Истовремено, ми мијењамо слику икц датотеке, најбоље вријеме да видимо како се различите методе конверзије на слику мијењају, од одабира најпогодније за постојећу конверзију слика.